Focaccia med soltørrede tomater
Dette virkelig lækre focaccia er proppet med soltørrede tomater, der giver en fantastisk smag til det luftige brød. Det er helt ideelt på en buffet, og det smager så godt, at man får lyst til at spise det hele.
Ingredienser
til 1 bradepande- 5 1⁄2 dl vand
- 25 g gær
- 2 1⁄2 tsk salt
- 450 g hvedemel
- 175 g durummel
- 75 g soltørrede tomater i olie (drænet vægt)
- 1 spsk havsalt
- 1 dl olivenolie
Kom vandet i en skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt salt, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt de to slags mel, og rør i dejen, til den er ensartet.
Lad den hvile i 45 minutter.
Fold dejen ind over sig selv et par gange, og lad den hvile i yderligere 45 minutter.
Hæld dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir. Pres den flad, og lad den hvile i 10 minutter. Pres den så helt ud i hjørnerne, så den er ligeligt fordel i bradepanden.
Drys de soltørrede tomater over, og hæld olien udover - hold 2 spsk. olie tilbage til senere. Pres fingrene ned i dejen et par gange, så der kommer nogle huller med olie. Drys med havsalt.
Sæt ovnen på 230 grader, og lad dejen hvile, mens ovnen varmer op. Det tager ca. 30 minutter.
Bag din focaccia i 10-15 minutter, til overfladen er gylden. Pensl med resten af olivenolien, når focacciaen kommer ud af ovnen.