Foccacia med tomat og feta
Hjemmelavet foccacia er et virkelig skønt brød, og den her er med tomat og feta, som titter ud fra de små huller i dejen og skaber en god smag. Opskriften er til en stor bradepande, så der er til mange mennesker eller en god omgang tapas.
Ingredienser
til 1 bradepande- 50 g gær
- 9 dl vand
- ca. 18 dl hvedemel
- 1 knsp sukker
- 1 knsp salt
- 5 spsk olivenolie
Topping
- ca. 10 cherrytomater (små)
- feta
- olivenolie
- flagesalt
Rør gæren ud i lunkent vand. Rør hvedemel, sukker og salt i lidt efter lidt. Fortsæt med at ælte, til dejen er smidig, og ælt derefter olivenolien i.
Læg et viskestykke over dejen, og lad den hæve til dobelt størrelse, ca. 40-60 minutter. Pres herefter dejen ud i en stor bradepande (30x40 cm) beklædt med bagepapir i bunden. Læg viskestykket over, og lad dejen hæve yderligere 20 minutter.
Pres huller i dejen med fingrene, så den ligner en foccacia. Læg cherrytomater ned i nogen af hullerne. Pres også fetaosten ned på forskellige steder i dejen. Hæld lidt olivenolie over dejen, og drys med en god mængde flagesalt.
Bag foccaciaen ved 225 grader i ca. 35 minutter. Nyd den lun eller afkølet - f.eks. sammen med lidt aioli.