Fødselsdagskage
Rigtig lækker fødselsdagskage, der pyntes flot med flødeskumscreme og friske bær, så det ligner Dannebrog.
Svampet kagebund, lækker flødeskumscreme og friske bær er en kombination, der er svær at slå.
Jeg anbefaler også disse lækre opskrifter på fødselsdagskage
Inden vi går videre til opskriften på den nemme Dannebrogskage, vil jeg også lige anbefale disse gode fødselsdagskager til både børn og voksne:
Nem flødebollelagkageFodbold fødselsdagskageRegnbuekage (børnene elsker den)Mini kager til nemt fødselsdags-kagebordFlagkage med Dannebrog indeni
Og lad os så komme i gang med at bage kage 😀
Ingredienser
til 1 form- 300 g smør (stuetemperatur)
- 275 g sukker
- 2 tsk vaniljesukker
- 4 æg
- 150 g marcipan
- 200 g hvedemel
- 1 1⁄2 tsk bagepulver
- 1 1⁄2 dl mælk
Flødeskumscreme
- 4 dl fløde
- 50 g flormelis
- 1 spsk vaniljesukker
- 200 g creme fraiche
Pynt til kagen
- ca. 600 g jordbær og hindbær
Sådan laver du den ultimative fødselsdagskage
Pisk det bløde smør luftigt med sukker og vaniljesukker. Pisk æggene i ét ad gangen.
Riv marcipanen groft, og rør det i dejen.
Bland hvedemel og bagepulver, og rør det i kagedejen skiftevis med mælken.
Kom dejen i en lille bradepande (på ca. 26x35 cm), og spred den jævnt ud.
Bag kagen ved 180 grader i ca. 25-30 minutter. Lad den køle helt af, inden du pynter den.
Lav flødeskumscremen
Kom fløde, flormelis og vaniljesukker op i en skål, og pisk det til en stiv flødeskum.
Vend creme fraichen i, og kom cremen op i en sprøjtepose, evt. med en fin tyl sat i.
Pynt kagen så den ligner et flag
Skyl jordbær og hindbær, og skær dem ud i halve eller kvarte stykker.
Sprøjt et lag flødeskumscreme ud på hele kagebunden.
Arrangér de friske bær ovenpå i fire firkanter, hvor to af firkanterne er lidt bredere end de to andre. Sørg for, at der er mellemrum imellem firkanterne, så det ligner et flag.
Sprøjt lidt ekstra creme ud i mellemrummene mellem firkanterne - så er fødselsdagskagen klar til servering!
Se også:
Nem nøddekage med flødeskum og frugt
Ekstra festlig pynt som børnene vil elske
Skal kagen serveres til en børnefødselsdag, er det oplagt at gøre lidt ekstra ud af pynten og sætte lys og flag i kagen. Du kan også lade børnene være med til at pynte, så de selv kan drysse f.eks. krymmel eller spiseligt glimmer på kagen.
Ofte stillede spørgsmål
Få svar på nogle af de oftest stillede spørgsmål til kagen herunder.
Kan man bruge en anden størrelse form?
Ja, det kan man. Klikker du på pilen lige over ingredienslisten, er det super nemt at omregne opskriften til den størrelse bradepande, du vil bruge.
Omregningerne svarer til disse mål på ildfaste fade/bradepander:
- 0,7 = ca. 22x30 cm
- 1 = ca. 26x35 cm (den størrelse, der er brugt i opskriften)
- 1,3 = ca. 29x42 cm
- 1,7 = ca. 35x45 cm (den store bradepande, der hører til ovnen)
Kan man bage fødselsdagskagen i forvejen?
Du kan fint bage kagebunden i forvejen, for den holder sig lækker svampet et par dage, hvis den dækkes godt til med husholdningsfilm.
Cremen derimod kan ikke laves mere end et par timer i forvejen, så hvis du gerne vil lave hele kagen klar og pynte den dagen før, kan jeg i stedet anbefale at lave en flødeostecreme, da den holder sig bedre på køl.
Kan man fryse kagen?
Ja, du kan godt fryse kagen ned (uden creme). Sørg blot for at pakke den godt ind i en frysepose eller husholdningsfilm.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker får man ud af kagen: Ca. 16 stk. (afhængig af hvor store stykker, man skærer)
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: (inkl. tid til at lave dejen, creme og pynte kagen)
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for Dannebrogskagen
pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 471 kcal | 7529 kcal |
Kulhydrat | 38 g | 615 g |
Protein | 6 g | 95 g |
Fedt | 32 g | 518 g |
Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 16 stykker.