Forkogte kartofler i ovn
Se hvordan du laver de lækreste forkogte kartofler i ovnen, så de bliver ekstra sprøde.
Opskriften viser både, hvordan du forkoger og bager kartoflerne, men du kan også bruge en rest kogte kartofler.
Ingredienser
til 4 personer- 1 kg kartofler
- 4 l vand
- 40 g salt
- evt. 1 tsk natron (gør dem ekstra sprøde)
- 4 spsk olie
- lidt salt til drys
- evt. 4 tsk krydderier (brug dine yndlingskrydderier, f.eks. paprika, rosmarin eller hvidløgspulver)
Start med at forkoge kartoflerne
Hvis du allerede har en rest kogte kartofler, skal du blot skære dem i både, og så kan du springe direkte ned til afsnittet om bagning i ovnen.
Skræl kartoflerne, og skær dem i både. Bring vandet i kog i en gryde. Tilsæt salt, natron og kartoflerne.
Kog kartoflerne i 9-10 minutter, til de er lige akkurat møre. Hæld vandet fra, og kom kartoflerne op i en skål. Lad dem køle lidt af.
Bag dem i ovnen
Tænd ovnen på 210 grader varmluft, og lad den forvarme.
Tilsæt olie til de forkogte kartofler, og vend dem forsigtigt rundt, så de bliver godt dækket af olien.
Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og drys med lidt salt og evt. krydderier.
Bag kartoffelbådene i ovnen i ca. 30-35 minutter, til de er sprøde. Vend rundt i dem 2-3 gange i løbet af bagetiden, så kartoflerne bliver jævnt sprøde over det hele.
Se også:
Kartofler i ovn
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: (inkluderer både skrælletid + kogetid + køletid)
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for de forkogte bagte kartofler
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 315 kcal | 1260 kcal |
Kulhydrat | 40 g | 158 g |
Protein | 5 g | 19 g |
Fedt | 14 g | 57 g |
- Publiceret d.
- 12.06.23.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Kartofler i ovn