Forret med kyllingesalat og bacon
Kylling og bacon er et perfekt makkerpar, og kombinationen gør denne nemme forret utroligt lækker. Den består af cremet kyllingesalat, sprød bacon og ristet brød, som altsammen anrettes flot i et glas.
Ingredienser
til 6 personer- 4 kyllingefileter
- hønsebouillon
- 1 pk bacon i skiver
- 1⁄2 baguette
- lidt olivenolie
- 200 g creme fraiche
- 75 g mayonnaise
- 1 tsk dijonsennep
- 1 1⁄2 bdt purløg
- salt
- peber
- ærteskud (kan du ikke få fat i ærteskud, kan du sagtens pynte med friske krydderurter)
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Kom kyllingefileterne op i en gryde, og dæk dem med hønsebouillon. Bring det i kog, og lad det simre i ca. 15 minutter, til kyllingen er gennemkogt. Tag fileterne op, og læg dem på en tallerken. Lad dem køle af.
Steg bacon og rist brødet
Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel baconskiverne herpå. Sæt bagepladen i ovnen, og steg baconen i ca. 15 minutter, til det er helt sprødt. Læg baconen på fedtsugende papir.
Skær baguetten i tynde skiver på skrå, og pensl dem med lidt olivenolie. Rist dem sprøde i ovnen i ca. 10-15 minutter.
Lav kyllingesalaten og anret forretten
Riv kyllingefileterne i strimler, og bland kødet med creme fraiche, mayonnaise og dijonsennep. Klip eller hak purløg fint, og bland det i kyllingesalaten. Smuldr baconen til små stykker, og gem lidt til pynt. Rør resten i kyllingesalaten, og smag til med salt og peber.
Fordel kyllingesalaten i små glas, og pynt med ærtespirer og lidt baconsmulder. Placér et stykke ristet brød i glasset, og servér straks.
Næringsindhold for forretten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 377 kcal | 2264 kcal |
Kulhydrat | 10 g | 60 g |
Protein | 24 g | 146 g |
Fedt | 26 g | 159 g |
I næringsberegningen er der beregnet 1 skive baguette pr. person.