Forret med parmaskinke og asparges
Skøn forret med parmaskinke og grønne asparges samt en lækker avocado-ærtecreme og flager af rugbrødschips. Tilsammen giver det en fantastisk kombination af sprødt og blødt, der slet ikke er til at stå for.
Ingredienser
til 8 personerRugbrødschips
- 135 g rugbrød
- 1 1⁄4 dl vand
- 1 spsk olie
- groft salt
Avocado-ærtecreme
- 185 g ærter (jeg brugte friskbælgede, men du kan også bruge grønne ærter fra frost)
- 1 1⁄2 avocado
- 3 spsk creme fraiche
- 3 spsk citronsaft
- salt
Derudover
- 1 bdt asparges
- 6 skiver parmaskinke
- lidt olivenolie
- evt. lidt ekstra ærter til pynt
Rugbrødschips:
Forvarm ovnen til 160 grader.
Riv rugbrødet i mindre stykker, og kom det op i en gryde med vand og olie. Lad blandingen koge op ved middel varme, og rør godt i det, så der ikke er nogen klumper tilbage. Tag gryden af varmen, når du har en lind grød, og lad det køle lidt af.
Beklæd en bradepande med bagepapir, og smør rugbrødsgrøden ud i et tyndt lag. Drys med groft salt. Bag det i ca. 50-60 minutter, til det er helt tørt og sprødt. Lad rugbrødschipsene køle af. Bræk dem i mindre stykker, og opbevar dem i en tætsluttende beholder (f.eks. en kagedåse) indtil servering.
Avocado-ærtecreme:
Kom ærterne op i en skål, og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå i 30 sekunder, hæld vandet fra, og kom dem op i en anden skål med isvand, så de køles af øjeblikkeligt. Lad dem ligge i isvandet, til de er helt kolde, og hæld derefter vandet fra.
Kom ærterne op i en skål eller et blenderglas. Fjern sten og skræl fra avocadoen, og kom den op i skålen til ærterne sammen med creme fraiche og citronsaft. Blend det til en glat creme, og smag til med salt. Pres cremen igennem en fintmasket sigte, så den bliver helt glat. Kom den op i en sprøjtepose/frysepose.
Servering:
Knæk den træede ende fra de grønne asparges, og kom dem op i en skål. Drys med groft salt, og overhæld dem med kogende vand. Hav igen en skål med isvand klar til at komme aspargesene over i efter 30 sekunder. Hæld vandet fra, og halvér aspargesene med et skråt snit på midten.
Steg parmaskinken sprød i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 minutter.
Kom tre dutter af avocadocremen på hver tallerken, og placér et stykke rugbrødschips i hver dut. Smuldr parmaskinken, og drys det ovenpå og imellem avocadocremen. Placér aspargesstykkerne rundt omkring på tallerkenen, og pynt med lidt ekstra ærter. Dryp evt. med lidt olivenolie, og servér forretten straks.
Tip:
Du kan sagtens blanchere ærter og asparges på samme tid, så du ikke skal gøre det ad to omgange.