Franske vafler - opskrift med smørcreme
Super skøn opskrift på hjemmelavede, franske vafler med smørcreme, som dine gæster vil elske dig for. Hvis de altså når at få nogen, inden du selv spiser dem. Mums!
Ingredienser
til 14 stk- 250 g hvedemel
- 1 knsp salt
- 1 spsk sukker
- 135 g smør
- 1 dl vand
- 1 tsk citronsaft eller eddike
- 1 æg
- sukker til drys
Smørcreme
- 125 g smør (stuetemperatur)
- 125 g flormelis
- 2 tsk vaniljeessens
Bland mel, salt og sukker sammen, og læg det i en bunke på bordet. Skær smørret i tern, og bland det i melet. Hak mel og smør sammen med en bagespatel eller bland det med fingrene – du kan også blende mel og smør sammen i en foodprocessor.
Saml dejen med vand og citronsaft. Ælt ikke dejen for meget, for så bliver den sej. Læg dejen på køl i ca. 30 minutter.
Rul dejen ud, og udstik cirkler på ca. 6 cm i diameter. Brug udstikkere eller kanten af et drikkeglas. Rul cirklerne let med en kagerulle, så de bliver aflange. Læg dem på en bradepande med bagepapir, og prik dem med en gaffel.
Pisk ægget sammen, og pensl vaflerne. Drys med sukker, og bag dem ved 200 grader i ca. 10 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle helt af på en rist.
Smørcreme:
Pisk det bløde smør sammen med flormelis, og tilsæt så vaniljeessens. Pisk smørcremen luftig, og kom den i en sprøjtepose. Sprøjt et tyndt lag creme ud på halvdelen af vaflerne, og læg en vaffel uden creme ovenpå. Tryk dem let sammen, og servér.