Frikadeller med grønkål
Det er skønt, når velkendte retter kan få et lille sundt twist og stadig smage forrygende. Sådan er det med disse dejlige frikadeller, der gemmer på et grønt islæt i form af finthakket grønkål.
Ingredienser
til 15 stk- 150 g grønkål (frisk eller frosset)
- 2 dl mælk
- 1 bouillonterning
- 500 g hakket svine- og kalvekød
- 1 1⁄2 tsk salt
- 1 løg
- 1 æg
- 4 spsk grovvalsede havregryn
- 2 1⁄2 spsk grahamsmel
- smør (eller olie til stegning)
Rib grønkålen fra stokken, og giv den et kort opkog i letsaltet vand. Hæld vandet fra, skyl med koldt vand, og lad kålen dryppe godt af. Bruger du hakket grønkål fra frost, lader du bare kålen tø op i en sigte.
Opvarm mælken, og opløs bouillonterningen heri. Lad det køle en smule af efterfølgende.
Rør imens kød og salt godt sammen. Hak løget fint, og rør det i kødet. Pres så meget væde som muligt ud af grønkålen, hak den fint, og tilsæt den til kødet sammen med æg, havregryn, grahamsmel og mælk. Rør farsen godt sammen, og lad den hvile i 15-20 minutter.
Form farsen til frikadeller, og steg dem i smør eller olie ved middelvarme, til de er gennemstegte.