Frikadeller med hytteost
Det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver frikadeller med hytteost, for det gør dunserne ekstra saftige og lækre. Det kan helt klart anbefales.
Ingredienser
til 4 personer- 450 g hakket svinekød
- 1 1⁄2 tsk salt
- 1 løg
- 1⁄2 dl mælk
- 130 g hytteost
- 1 æg
- 2 spsk hvedemel
- 30 g smør
- 2 spsk olie
Rør kødet godt sammen med salt.
Riv løget på et rivejern, eller blend det i en minihakker eller foodprocessor sammen med mælk. Kom løg, mælk, hytteost, æg og mel op til kødet, og rør det sammen til en fars. Lad farsen hvile i minimum 30 minutter, men gerne op til 1 time på køl.
Form farsen til frikadeller med en spiseske og den ene hånd, og steg dem på en pande i en blanding af smør og olie – steg evt. frikadellerne ad to omgange, så de ikke ligger for tæt. Steg frikadellerne i ca. 10 min på hver side, til de er gyldne og akkurat gennemstegte.
Servér f.eks. med lækkert tilbehør eller som fyld i pitabrød.