Frikadeller med stuvet spidskål
Til traditionelle frikadeller hører traditionelt tilbehør. Som stuvet spidskål! Spidskål har en mildere smag end andre slags kål og er derfor ideelt, hvis man ikke er vild med en alt for kraftig kålsmag.
Den stuvede kåls cremede konsistens går godt med frikadellerne, naturligvis, og f.eks. kogte kartofler eller ovnbagte rodfrugter.
Ingredienser
til 5 personer- 2 løg
- 1 kg hakket svine- og kalvekød
- 2 dl mælk
- 2 æg
- 2 spsk hvedemel
- salt
- peber
- smør
- olie
Stuvet spidskål
- 1 hoved spidskål
- 1 dl fløde
- 1 dl mælk
- 1 spsk hvedemel
- salt
- peber
Hak løgene. Rør dem sammen med kød, mælk, æg, mel, salt og peber. Form farsen til frikadeller med en ske og steg i en blanding af olie og smør. Hold frikadellerne varme i ovnen.
Skyl spidskålen (fjern evt. de yderste blade). Snit kålen fint.
Rør melet ud i mælken/fløden. Det kan evt rystes sammen for at undgå klumper. Hæld blandingen i en gryde eller pande. Bring i kog under omrøring. Når det koger tilsættes spidskålen. Lad det simre ved svag varme indtil kålen er faldet sammen. Smag til med salt og peber.
Server f.eks. med kogte kartofler eller bagte rodfrugter.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 651 kcal | 3257 kcal |
Kulhydrat | 16 g | 78 g |
Protein | 51 g | 255 g |
Fedt | 43 g | 214 g |
Næringsberegningen omfatter hele opskriften - altså både frikadellerne og den stuvede spidskål.
I opskriften til 5 personer er der beregnet 4 spiseskefulde smør og 4 spiseskefulde olie til stegning af frikadellerne. Hvis du bruger mere eller mindre end dette, påvirker det naturligvis rettens næringsindhold.