Frisk pasta med laks og spinat
Denne opskrift på frisk pasta med laks og spinat er beviset på, at simpelt og lækkert sagtens kan gå hånd i hånd. Der skal kun bruges få ingredienser, og de bliver forenet i en cremet flødesovs, der binder hele retten sammen.
Ingredienser
til 2 personer- ca. 250 g laksefilet
- lidt citronsaft
- salt
- peber
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- olie
- 200 g frossen spinat
- 1⁄2 dl vand
- 2 dl madlavningsfløde
- 250 g frisk pasta
Sådan laver du pastaretten
- Læg laksen på et stykke stanniol. Kom citronsaft, salt og peber på laksen.
- Hak løg og hvidløg fint, og drys halvdelen udover laksen.
- Luk stanniolen om laksen, så det bliver en lille pakke, og bag den i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader. Du kan også stege laksen på panden.
- Svits resten af løget og hvidløget i lidt olie i en gryde.
- Kom spinat og vand i gryden, og læg låg på, indtil det er tøet op.
- Kom så madlavningsfløden i, og smag til med salt og peber.
- Kog pastaen efter pakkens anvisning, hæld vandet fra, og kom pastaen op i gryden. Bland det hele godt sammen.
- Riv laksen fra hinanden med to gafler, og bland det i retten. Smag til med salt og peber, og servér.
Ekstra nem madplan:
Denne opskrift er en del af denne ekstra nemme og lækre madplan med tilhørende indkøbsliste - hent den gratis lige her.
Næringsindhold for pasta med laks og spinat
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 734 kcal | 1467 kcal |
Kulhydrat | 77 g | 154 g |
Protein | 46 g | 92 g |
Fedt | 25 g | 51 g |