Fyld til forårsruller
Nem opskrift på lækkert fyld til forårsruller, der er proppet med smag. Du kan selv vælge, om du vil bruge hakket svinekød eller oksekød.
Ingredienser
til 28 stk- 200 g gulerødder
- 300 g spidskål eller hvidkål
- 1⁄2 bdt forårsløg
- 4 fed hvidløg
- evt. 1 frisk chili
- 1 spsk olie
- 500 g hakket svinekød eller oksekød
- 5 spsk sojasauce
- evt. 2 tsk sukker
- peber
- 100 g bønnespirer
Det skal du også bruge til hjemmelavede forårsruller
- forårsrulledej (købt eller hjemmelavet)
- æg (til lukning af forårsrullerne)
- olie til stegning
Sådan laver du verdens bedste fyld til forårsruller
Start med at gøre grøntsagerne klar. Skræl gulerødder, og riv dem på den grove side af rivejernet.
Skyl spidskål (eller hvidkål) og forårsløg, og snit begge dele fint.
Gør hvidløg og evt. chili klar. Pil hvidløg, skyl chili, og hak begge dele fint.
Stegning af kød og grøntsager
Opvarm en wok eller stegepande ved høj varme. Brun det hakkede oksekød eller svinekød godt af. Det skal gerne steges, til alt den overskydende væske fra kødet er fordampet.
Kom alle grøntsagerne på panden til kødet. Tilsæt også hvidløg og chili, og steg det i 5 minutter.
Tilsæt soja og sukker, og krydr med peber. Lad det stege yderligere 5 minutter.
Hæld fyldet op i en sigte, så det kan dryppe af, imens det også køler af. Det er vigtigt, at der ikke er alt for meget væske i fyldet for at få sprøde forårsruller. Skyl bønnespirerne, lad dem dryppe af, og bland dem sammen med fyldet.
Fyld ca. 30 gram fyld i hver forårsrulle, og rul dem sammen. Brug sammenpisket æg til at "lime" kanten sammen.
Tilberedning af hjemmelavede forårsruller
Du kan både friturestege forårsrullerne eller stege dem i olie på en pande ved middel varme.
Du kan også bage dem i ovnen (hvis det skal være lidt sundere). Pensl forårsrullerne med olie, og bag dem i ca. 30 minutter ved 200 grader - vend dem gerne et par gange undervejs, så de bliver sprøde over det hele.
Se også:
Forårsruller med filodej
Ofte stillede spørgsmål
Se svarene på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Kan man lave fyldet vegetarisk?
Ja, du kan godt lave en vegetarisk version af fyldet. Undlad kødet fra opskriften, og brug i stedet den dobbelte mængde grøntsager.
Du kan også tage et kig på disse vegetar forårsruller for mere inspiration til lækkert vegetarfyld.
Hvor kan man købe færdiglavet forårsrulledej?
Du kan købe forårsrulledej i asiatiske specialbutikker, men man kan efterhånden også finde det i de store supermarkeder. Kan du ikke finde forårsrulledej, kan du i stedet bruge filodej til forårsrullerne.
Kan man fryse dem?
Ja, du kan sagtens fryse forårsrullerne ned. Du kan også fryse fyldet, hvis du har noget tilovers.
Hvor mange skal man beregne pr. person?
Det er meget individuelt, hvor mange forårsruller, man kan spise, men jeg plejer at beregne ca. 4-5 mellemstore forårsruller per person.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det kinesiske køkken
Hvor mange forårsruller kan man lave med 1 portion fyld: Ca. 28 stk.
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for forårsrullefyldet
pr. stk | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 40 kcal | 1118 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 49 g |
Protein | 4 g | 120 g |
Fedt | 2 g | 43 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve fyldet til forårsrullerne.
Det samlede næringsindhold i de færdige forårsruller afhænger i høj grad af hvilken tilberedningsmetode du bruger (friture, stegning på pande eller i ovn).