Fyldte portobellosvampe med oksekød
Fuldstændig fantastiske portobellosvampe med fyld af hakket oksekød, grøntsager og smeltet cheddar på toppen - og så er de endda low carb.
Ingredienser
til 4 personer- 12 portobellosvampe
- 2 løg
- 4 peberfrugter
- 400 g hakket oksekød (man kan også bruge andet fars, f.eks. svin eller kalv)
- 4 spsk olie
- 1 ps tacokrydderi (à ca. 40 gram)
- 2 tomater
- 100 g revet cheddarost eller anden ost
Rengør portobellosvampene på ydersiden - undgå så vidt muligt, at der kommer vand ind på "lamellerne" på indersiden. Lad svampene dryppe af på et rent viskestykke eller lidt køkkenrulle.
Pil løgene og hak dem. Skyl peberfrugterne og skær dem i tern. Bræk stokkene af svampene og hak dem.
Brun oksekødet i lidt af olien (ca. en fjerdedel) på en pande ved høj varme. Når kødet er brunet tilsættes de hakkede løg og svampestokke. Rør et par gang, og skru ned på middel-høj varme.
Tilsæt peberfrugt tacokrydderi, og lad det stege et par minutter.
Skyl tomaterne og skær dem i tern. Kom dem på panden og lad fyldet simre i ca. 5 minutter eller til væsken fra grøntsagerne er kogt væk/fordampet.
Tænd ovnen på 210 grader.
Pensl portobellosvampene på ydersiden med resten af olien. Læg dem på en bageplade med bagepapir og fyld dem med oksekødsblandingen.
Bag i ovnen i 20 minutter. Drys derefter revet ost på og bag i yderligere 8-10 minutter eller til osten er smeltet og gylden.
Servér f.eks. med en klassisk tomatsalat, grøntsagsstænger og guacamole eller som en del af en mexicansk menu.