Fyldte søde kartofler
Bagte søde kartofler fyldt med avocado, rødløg og purløg samt creme fraiche og revet cheddar.
Ingredienser
til 4 personer- 4 søde kartofler (store)
- 1 rødløg
- 1 bdt purløg
- 100 g revet cheddarost eller anden ost
- 200 g creme fraiche
- 2 avocadoer
- saften fra 1 limefrugt
- salt
- peber
Prik huller i de søde kartofler med en gaffel. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ved 210 grader i ca. 1 time (afhængig af ovn og kartoflernes størrelse - i min ovn tog det lidt længere tid). I mellemtiden gøres fyldet klar.
Pil rødløget og hak det fint. Skyl purløget og lad det dryppe af - dup dem evt. tørt med lidt køkkenrulle - og hak eller klip det fint.
Umiddelbart inden kartoflerne er færdige i ovnen, gøres avocadoerne klar. Skær dem over på langs og fjern stenen. Tag det grønne frugtkød ud med en spiseske og skær det i grove tern. Pres limesaften over.
Tag de bagte søde kartofler ud af ovnen, og skær en lomme i dem. Brug evt. et par teskeer til at gøre plads til fyldet i "lommen".
Krydr kartoflerne med salt og peber. Fyld skiftevis lidt revet ost, avocado, creme fraiche, rødløg og purløg i.
Servér mens de er varme.