Fyldt kyllingefilet i ovn
Super simpel opskrift på fyldt kyllingefilet bagt i ovnen med cremet flødeost og bacon. Hvis man sørger for at vikle baconen grundigt rundt om kødet, undgår man, at flødeosten flyder ud, og baconen bliver dejligt sprød udenpå.
Ingredienser
til 4 personer- 4 kyllingefileter (brystfilet)
- 100 g flødeost med urter
- peber
- 12 skiver bacon
- evt. smør til fadet
Lav en lomme i hver kyllingefilet ved at lægge et snit på langs, så der bliver plads til fyldet (se evt. billederne). Fyld lommerne med flødeosten, og krydr med peber.
Vikl 3 stykker bacon om hver kyllingefilet, og læg dem i et ovnfast fad, der enten er smurt godt med smør eller dækket med bagepapir.
Kom de fyldte kyllingefileter i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, hvoraf de sidste 10 minutter er ved grill, så baconen bliver sprød. Hold øje med dem, da bagetiden afhænger lidt af ovnen.
Godt tilbehør til kylling
Jeg serverede kyllingefileterne med denne lækre grønkålssalat med tilhørende sennepsdressing. Bacon og flødeost giver jo retten en vis fedme, så jeg synes, at det var dejligt med en let salat til. Der er også flere gode salater, der passer godt til kylling her.
Hvis du ønsker andet tilbehør end salat, så er der nogle rigtig gode forslag her.
Er det især sunde forslag du søger? Så se denne oversigt med sundt tilbehør til kylling.
Næringsindhold for fyldte kyllingefileter
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 359 kcal | 1437 kcal |
Kulhydrat | 1 g | 4 g |
Protein | 36 g | 144 g |
Fedt | 24 g | 94 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på fyldt kyllingefilet med bacon - ikke det foreslåede tilbehør.