Fyldt mørbrad med pikantost og bacon
Lækker og saftig mørbrad, der er fyldt med pikantost, hvidløg og purløg og pakket ind i sprød bacon. Hele herligheden tilberedes i ovnen, så det er en super nem opskrift at gå til.
Video: Så nemt er det
Inden du scroller videre ned til opskriften, så se lige i videoen her, hvor nemt det er at lave den fyldte svinemørbrad. Vi viser både, hvordan du forbereder fyldet, skærer mørbraden op og pakker den ind i bacon.Ingredienser
til 1 stk- 1 svinemørbrad
- 1 pk bacon i skiver
- groft salt
- peber
- 1 fed hvidløg
- 1⁄2 bdt purløg
- 150 g pikantost
- lidt olie
Start med at gøre svinemørbrad og bacon klar
Forvarm ovnen til 200 grader.
Afpuds svinemørbraden for fedt, sener og evt. bimørbrad. Skær en lomme i mørbraden hele vejen ned langs siden, men pas på ikke at skære igennem kødet.
Læg baconskiverne ud på et skærebræt, så de overlapper hinanden, og læg mørbraden ovenpå. Krydr godt med groft salt og peber.
Lav pikantost-blandingen og fyld mørbraden
Pres hvidløget, og hak eller klip purløget fint. Rør begge dele i pikantosten.
Fordel osten i lommen på svinemørbraden. Luk kødet lidt sammen om fyldet - du kan evt. bruge tandstikker eller kødnåle til at holde sammen på det. Fold baconen op omkring mørbraden hele vejen rundt, og sørg for, at hullet til fyldet vender opad. Fjern evt. kødnåle eller tandstikker, hvis du har brugt dem.
Krydr med peber, og smør ydersiden med lidt olie.
Tilberedning i ovnen
Sæt mørbraden i ovnen, og steg den i 25 minutter.
Sæt ovnen på på højeste varme og grillfunktion, og giv den efterfølgende ca. 7-10 minutter, til baconen på toppen er sprød. Hold godt øje med, at det ikke brænder på.
Lad kødet hvile 5-10 minutter inden servering.
Se også:
Mørbrad i fad der tilberedes på en cremet bund af porre og spidskål
Godt tilbehør til fyldt mørbrad
En lækker helstegt, fyldt svinemørbrad med bacon er en fantastisk hovedret serveret med dejligt tilbehør. Jeg kan især anbefale disse:
God sovs til mørbradLækre grøntsager i ovnFrisk salat til svinemørbrad
Kan man bruge andet flødeost end pikantost?
Ja, det kan man sagtens - du kan bruge både naturel flødeost (f.eks. Philadelphia) og flødeost med andre smage, f.eks. med krydderurter eller hvidløg.
Fakta om opskriften
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid:
Hviletid: 5-10 min.
Næringsindhold
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 488 kcal | 1465 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 9 g |
Protein | 45 g | 135 g |
Fedt | 33 g | 99 g |