Gambas pil pil - den originale opskrift
Den bedste opskrift på gambas pil pil, som er fuldstændig proppet med smag. Rejerne steges nemlig i den lækreste blanding af olivenolie, chili og hvidløg.
Ingredienser
til 3 personer- 300 g kæmperejer (rå) f.eks. store gambas rejer eller tigerrejer
- 6 fed hvidløg
- 1 frisk chili
- 2 dl olivenolie
- 3 tsk paprika
- 1 bdt persille
- salt
- peber
Til servering
- Godt brød
Sådan laver du gambas pil pil
- Start med at pille rejerne, hvis de ikke allerede er pillede (husk også at fjerne tarmen).
- Pil hvidløg, og hak det fint. Skyl chilien, og hak også denne fint (fjern kernerne, hvis du vil have det mindre stærkt).
- Varm olivenolien op på en pande ved middel varme.
- Steg hvidløg og chili i den varme olivenolie i 1 minuts tid.
- Tilsæt rejer og paprika til panden. Steg i ca. 3-4 minutter, til rejerne har skiftet farve.
- Hak persillen fint, og vend den sammen med rejerne til sidst.
- Krydr med salt og peber, og servér de spanske rejer med et stykke godt brød til.
Se også:
Lækre hvidløgsrejer i ovn
Lav en nem pastaret med rejerne
Du kan lave en mega lækker omgang gambas pil pil pasta ved at tilsætte 300 g kogt spaghetti eller pasta (til 3 personer) til rejerne de sidste 2 minutter af stegetiden. Vend det godt rundt, så pastaen bliver dækket af al den lækre chili-hvidløgsolie.
Ofte stillede spørgsmål til opskriften
Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Hvad betyder gambas pil pil?
Det er en original spansk tapas ret fra Baskerlandet, hvor 'gambas' betyder rejer og 'pil pil' refererer til saucen af olivenolie, hvidløg og chili.
Kan man bruge frosne rejer?
Det bliver bedst med rå rejer, men du kan godt bruge frosne rejer, der er kogt i forvejen, hvis det er dem, du kan få fat i.
Start med at stege chili og hvidløg i olivenolien som beskrevet i opskriften, og tilsæt dernæst de frosne rejer. Lad dem stege, til de er lige akkurat optøede - det er vigtigt, de ikke får længere, da de i så fald vil blive overtilberedte og seje.
Kan man lave rejerne i ovnen?
Ja, man kan godt lave rejerne i ovnen.
Hæld olivenolien i et fad, og sæt det i ovnen ved 220 grader i fem minutter, så det bliver godt varmt. Tilsæt chili, hvidløg, paprika og rejer, og vend det godt rundt. Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag rejerne i 5 minutter, til rejerne lige har skiftet farve.
Kan man lave dem på grill?
Man kan sagtens lave rejerne på grillen, men så skal du bruge en alubakke. Hæld først olivenolien i bakken, tilsæt hvidløg og chili, og steg det et par minutter. Tilsæt dernæst rejerne, og lad dem grille i den varme olie i 3-4 minutter.
Fakta om opskriften
Måltid: Tapas
Oprindelse: Det spanske køkken
Tidsforbrug:
Forberedelsestid:
Stegetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for gambas pil pil
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 626 kcal | 1879 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 10 g |
Protein | 17 g | 51 g |
Fedt | 61 g | 183 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på gambas pil pil - ikke brødet.
- Publiceret d.
- 24.08.22.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Spansk mad ›
- Tapas