Chokoladekage med mousse
Den lækreste chokoladekage med mousse på toppen. Kagen er rigtig nem at lave, for man laver én stor portion chokolademousse og bager halvdelen, som bliver til lækker svampet chokoladekage.
Ingredienser
til 1 springform- 200 g mørk chokolade
- 200 g lys chokolade
- 200 g smør
- 8 æg
- 1 vaniljestang
- 200 g sukker
Forslag til pynt
- 100 g chokoladespåner
- Frisk frugt eller friske bær
Start med at lave moussen
Hak den lyse og mørke chokolade groft, og smelt det sammen med smør i en skål over vandbad.
Del æggene i hvider og blommer, og kom dem i hver sin skål.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skil dem ad med lidt af sukkeret. Pisk vaniljekorn, halvdelen af sukkeret og æggeblommer til en luftig masse.
Hæld den smeltede chokolade i æggesnapsen lidt ad gangen under konstant omrøring.
Pisk æggehviderne stive, og kom så resten af sukkeret i. Pisk videre, indtil det ligner marengs.
Kom marengsen i chokoladeblandingen lidt ad gangen, og vend det forsigtigt sammen, så luften ikke bankes ud. Fortsæt, indtil moussen er ensartet.
Bag chokoladekagen
Smør en springform (22 cm) med lidt fedtstof. Fastgør et lag bagepapir i bunden af formen, og klip et aflangt stykke bagepapir, som dækker rundt langs kanten, så kagen får et skarpt snit.
Hæld halvdelen af chokolademoussen i formen, og bag chokoladekagen i ca. 20-25 minutter ved 170 grader. Stil resten af moussen til side.
Lad kagen køle af, og hæld så resten af chokolademoussen over kagen.
Sæt den i køleskabet, så moussen kan sætte sig – det tager ca. 4 timer, men kagen kan også sagtens laves dagen inden servering.
Pynt evt. moussekagen med chokoladespåner, eller top den med frisk frugt eller friske bær.
Tip:
I stedet for at komme kagen på køl, så fryser jeg den tit ned og tager den op en halv time inden servering. Kagen smager skønt kold, og så får den et flottere snit, når den skæres ud.
Se også:
Gateau Marcel
Kan moussekagen fryses?
Ja, både chokoladekage og chokolademousse kan sagtens fryses ned, så når du har lavet kagen, kan du komme den direkte i fryseren.
Hvilken chokolade er bedst at bruge til chokolademoussen?
Det er smag og behag. I opskriften har jeg brugt en blanding af mørk og lys chokolade, for det giver en rigtig dejlig smag, men du kan dog sagtens kun bruge mørk chokolade, hvis du vil have en mere intens chokoladesmag.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker bliver der ud af én moussekage: Ca. 12 stk. (så der er til 12 personer i én kage)
Næringsindhold for chokoladekage med mousse
pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 480 kcal | 5757 kcal |
Kulhydrat | 36 g | 434 g |
Protein | 8 g | 94 g |
Fedt | 33 g | 400 g |
Næringsberegningen pr. stykke tager udgangspunkt i, at kagen skæres i 12 stykker.