God kartoffelsalat med blomkål og broccoli
Denne kartoffelsalat med blomkål og broccoli er ikke bare god - den er mega god! Den er både frisk og fyldig, og den lækre dressing tilføjer et herligt cremet element, hvad enten salaten serveres kold eller varm.
Ingredienser
til 6 personer- 1 kg kartofler
- 1 blomkål (lille)
- 1⁄2 broccoli
- 1 rødløg
- 1 bdt persille
- 1 bdt dild
Dressing
- 350 g creme fraiche
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk eddike
- 2 tsk akaciehonning
- 1 bdt persille
- 1 bdt dild
- salt
- peber
Sådan laver du kartoffelsalaten
Skræl kartoflerne, og skær dem ud i små tern. Skyl blomkål og broccoli, og fjern stokken. Skær begge dele ud i mundrette stykker.
Kog kartoflerne i saltet vand i 15 minutter, og kom blomkål og broccoli i gryden det sidste minut af kogetiden. Hæld vandet fra, og lad grøntsagerne stå og dampe af.
Pil rødløget, og skær det i helt fine skiver. Skyl persille og dild, og hak det. Vend rødløg og krydderurter sammen med de kogte grøntsager.
Dressing
Rør creme fraiche sammen med dijonsennep, eddike og akaciehonning. Skyl persille og dild, og hak det fint. Rør det i dressingen, og smag til med salt og peber.
Du kan servere kartoffelsalaten lun med dressingen serveret ved siden af, men du kan også lade grøntsagerne køle helt af og vende dem sammen med dressingen til en kold kartoffelsalat.
Se også:
Græsk kartoffelsalat
Næringsindhold for sund kartoffelsalat med blomkål og broccoli
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 300 kcal | 1799 kcal |
Kulhydrat | 36 g | 214 g |
Protein | 9 g | 53 g |
Fedt | 12 g | 71 g |
Jeg brugte creme fraiche på 18%. Hvis du ønsker en mere kalorielet kartoffelsalat, kan du bruge en fedtfattig creme fraiche.