Gorgonzolasauce til pasta
Denne cremede gorgonzolasauce passer forrygende godt til pasta. Den lidt skarpe smag fra gorgonzolaen, den bløde konsistens fra fløden og den friske citronsaft skaber en perfekt balance.
Ingredienser
til 4 personer- 1 løg (lille)
- 1 spsk olivenolie
- 2 1⁄2 dl piskefløde
- 125 g gorgonzola
- 1⁄2 citron
- salt
- peber
Derudover
- 400 g pasta
Sådan laver du gorgonzolasaucen
- Hak løg i helt fine tern, og svits dem i olien ved svag varme. Det er nemmest at lave saucen i en gryde eller sauterpande.
- Tilsæt fløden, når løgene er glasagtige og begynder at tage farve.
- Tilsæt gorgonzolaen, når fløden er ved at være varm.
- Lad gorgonzolaen koge med, til den er opløst.
- Pres citronsaft i saucen, og smag derefter til med salt og peber.
- Laver du pasta, tortellini eller ravioli til, kan du med fordel komme det op i gorgonzolasaucen - så får du verdens bedste pastaret.
Tip:
Server evt. pastaen med lidt friske krydderurter på toppen.
Hvor meget pasta skal man bruge?
I opskriften beregner vi 100 g pasta per person. Bruger du tortellini eller ravioli, skal du beregne 125 g per person i stedet for.
Se også:
Hjemmelavet pasta uden pastamaskine