Græsk farsbrød med hakket kylling
Mega lækkert kyllingefarsbrød med inspiration fra det græske, så det er fyldt med feta, oregano og hvidløg, som giver en suveræn smag. Tilberedes nemt i ovnen, så der er tid til at lave skønt tilbehør.
Ingredienser
til 6 personer- 800 g hakket kyllingekød
- 3⁄4 spsk salt
- 1 rødløg (stort)
- 2 fed hvidløg
- 2 peberfrugter
- evt. 50 g oliven
- 2 æg
- 70 g tomatpuré
- 80 g rasp
- 1 spsk oregano
- 100 g feta
Sådan laver du det græske kyllingefarsbrød
- Forvarm ovnen til 190 grader.
- Rør det hakkede kyllingekød sejt med salt. Lad det stå og trække, imens resten af ingredienserne forberedes.
- Pil rødløg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl peberfrugter, og skær dem i små fine tern. Hak oliven fint, hvis du ønsker at komme dem i farsbrødet.
- Kom rødløg, hvidløg, peberfrugt og evt. oliven op til det hakkede kyllingekød. Tilsæt æg, tomatpuré, rasp og oregano, og ælt det hele grundigt sammen.
- Smuldr eller skær fetaen i mindre stykker, og bland det forsigtigt i farsen.
- Form farsen til et farsbrød, og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg det græske farsbrød i ca. 40-45 minutter, til det er gennemstegt og gyldent på toppen.
Se også:
Jeg kan også varmt anbefale dette lækre italienske farsbrød med parmaskinke.
Hvad kan man servere til farsbrødet?
Det er mega lækkert at servere f.eks. ovnbagte kartofler eller grøntsager til farsbrødet eller en dejlig salat, f.eks. en af disse:
Kanongod græsk kartoffelsalatLækker tzatziki med blomkålNem græsk pastasalat med feta
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 336 kcal | 2019 kcal |
Kulhydrat | 17 g | 100 g |
Protein | 36 g | 214 g |
Fedt | 13 g | 81 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på farsbrødet - ikke tilbehøret.