Græsk farsbrød i ovn
Græsk farsbrød med feta og grøntsager smager mega godt og passer endda sig selv i ovnen. Her får farsbrødet ekstra smag af tomatpuré, som smøres på inden stegning og giver en dejlig skorpe. Stegningen i ovnen giver masser af tid til at lave lækkert tilbehør, f.eks. denne skønne blomkålstzatziki.
Video: Så nemt er det
Inden du scroller videre ned til opskriften, så se lige i videoen her, hvor nemt det er at lave farsen og forme farsbrødet, så det er klar til at komme i ovnen. Det tager faktisk kun 10 minutter.Ingredienser
til 4 personer- 1 løg (lille)
- 2 fed hvidløg
- 1⁄2 squash
- 1⁄2 peberfrugt
- 500 g hakket svine- og kalvekød
- 3⁄4 tsk salt
- 25 g rasp
- 1 æg
- evt. 1 spsk soltørrede tomater
- 100 g feta
- 50 g tomatpuré (koncentreret)
- 1 spsk olivenolie
Sådan laver du et ægte græsk farsbrød
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Skyl squash, og fjern de våde kerner i midten. Skær den i fine tern. Skyl peberfrugt, og skær også denne i fine tern.
Kom løg, hvidløg, squash, peberfrugt og hakket svine- og kalvekød op i en skål. Tilsæt salt, rasp, æg og evt. soltørrede tomater, og ælt det hele godt sammen.
Kom feta i farsen og form farsbrødet
Smuldr feta, og rør den forsigtigt i.
Form farsen til et farsbrød, og læg det på en bageplade med bagepapir. Rør koncentreret tomatpuré og olivenolie sammen, og smør det på farsbrødet.
Steg det græske farsbrød i ovnen i 35-40 minutter, til det er gennemstegt.
Se også:
Dette fantastiske italienske farsbrød, der er proppet med smag og pakket ind i lækker parmaskinke.
Godt tilbehør til farsbrødet
Servér farsbrødet som hovedret med noget lækkert tilbehør til. Disse salater er nogle rigtig gode bud:
Suveræn græsk kartoffelsalatLækker broccolisalat med fetaMega god avocado-tzatziki
Find flere lækre opskrifter på græsk mad her.
Kan det fryses?
Ja, man kan sagtens fryse farsbrødet ned. Overvej at skære det i skiver inden nedfrysning, så er det nemt at tage det præcise antal portioner op.
Næringsindhold for det græske farsbrød
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 344 kcal | 1378 kcal |
Kulhydrat | 13 g | 50 g |
Protein | 34 g | 137 g |
Fedt | 17 g | 69 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på farsbrød - ikke tilbehøret.
Hvor lang tid tager det at lave opskriften?
Arbejdstid i køkkenet:
Tid i ovnen:
Samlet tid:
Farsbrødet tager altså næsten ingen tid at forberede, og herefter klarer ovnen resten af arbejdet. Så har man masser af tid til at lave super lækkert tilbehør til.