Græskartærte med bacon - lækker madtærte
Denne lækre græskartærte er fyldt med bacon og feta. Baconen giver en dejlig smag på toppen af madtærten, og kombinationen af feta og græskar giver den et flot snit. Server tærten til frokost eller aftensmad f.eks. med en dejlig frisk salat til.
Ingredienser
til 1 tærteform- 1⁄2 hokkaidogræskar
Tærtebund
- 50 g rugmel
- 100 g hvedemel
- 1⁄4 tsk salt
- 75 g smør
- 1⁄2 æg (sammenpisket, brug den anden halvdel til fyldet)
Fyld
- 3 dl græsk yoghurt 10 %
- 3 1⁄2 æg
- 1 dl mælk
- 1 tsk salt
- 230 g feta
- 4 skiver bacon
Sådan laver du græskartærten
Start med at tænde ovnen på 200 grader. Flæk hokkaidogræskarret, og læg det med skærefladen nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag det i 20 minutter. Skræl græskarret, fjern kernerne, og skær det så ud i tern. Lad dem køle helt af, mens du forbereder resten.
Blend rugmel, hvedemel, salt og smør sammen, til det har konsistens som revet parmesan. Brug sammenpisket æg til at samle dejen, og læg den i køleskabet i 20 minutter.
Rul dejen ud, eller pres den ned i tærteformen med fingrene. Prik bunden med en gaffel, og forbag den i 10 minutter.
Bland græsk yoghurt, æg, mælk og salt. Skær fetaen i tern, og vend den i blandingen sammen med hokkaidogræskarternene. Kom fyldet i tærten.
Skær baconen i mindre stykker, og læg dem på toppen af tærten. Bag græskartærten i ca. 30-35 minutter.
Se også:
Porretærte med sprød bacon på toppen
- Publiceret d.
- 29.09.17.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Græskar ›
- Opskrifter med hokkaido græskar