Græske bøffer
Rigtig god opskrift på græske bøffer, der bliver super saftige og får masser af smag fra bl.a. hvidløg, krydderurter og feta.
Ingredienser
til 6 stk- 2 løg (små)
- 3 fed hvidløg
- 1 bdt persille
- evt. 1⁄2 bdt mynte eller mere persille
- 800 g hakket oksekød
- 2 tsk oregano
- 3 tsk salt
- 2 æg
- 50 g rasp
- peber
- evt. 150 g fetatern
- 3 spsk olie til stegning
Sådan laver du græske bøffer
- Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Hak også persille og evt. mynte fint.
- Rør løg, hvidløg og krydderurter godt sammen med hakket oksekød, oregano og salt.
- Ælt æg og rasp i farsen, og krydr med peber.
- Bland evt. feta forsigtigt i.
- Varm olien op på en pande, og steg de græske hakkebøffer ved middel varme i ca. 10-12 minutter. Vend dem et par gange undervejs, og øs gerne lidt af stegefedtet over bøfferne i løbet af stegetiden.
- Servér gerne med en cremet tzatziki til. Du kan også bruge bøfferne som fyld i pitabrød.
3 slags tzatziki der passer godt til bøfferne:
Nem tzatziki med creme fraicheBlomkålstzatzikiRødbedetzatziki
Kan man stege dem i ovnen?
Du kan godt stege hakkebøfferne i ovnen i stedet for på panden. De skal have ca. 20 minutter ved 200 grader. Kom evt. et par smørklatter på hver bøf, inden du sætter dem i ovnen - så bliver de ekstra saftige.
Kan man lave dem på grill??
Ja, bøfferne kan sagtens grilles. Sørg blot for at pensle dem med olien, inden du lægger dem på grillristen, så de ikke hænger fast.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det græske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for græsk bøf
pr. bøf | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 409 kcal | 2457 kcal |
Kulhydrat | 11 g | 68 g |
Protein | 35 g | 208 g |
Fedt | 25 g | 150 g |
Næringsberegningen er inklusiv feta.