Grahamsboller
De lækre grahamsboller har en dejlig luftig krumme, på trods af deres høje indhold af fuldkornsmel. Det høje næringsindhold er med til at holde dig mæt i længere tid.
Ingredienser
til 16 stk- 50 g gær
- 1⁄2 l vand
- 300 g grahamsmel
- 1⁄2 tsk salt
- 500 g hvedemel
Smuldr gæren i en skål. Bland det sammen med vandet. Rør grahamsmelet i, og tilsæt salt.
Rør/ælt hvedemelet i lidt ad gangen, indtil dejen har en fast konsistens, hvor den ikke klistrer for meget. Det kan være, at der skal bruges lidt mindre eller lidt mere hvedemel, end der står i ingredienslisten - der kan nemlig være forskel på mel.
Form dejen til små boller, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Der skal være lidt afstand imellem dem, så der er plads til, at de kan hæve. Drys evt. en lille smule mel over dem.
Læg et fugtigt viskestykke over bollerne, og lad dem hæve en times tid.
Forvarm ovnen til 200 grader, og bag grahamsbollerne i 20 minutter.