Spidskålssalat med granatæble
Spidskålssalat er både nemt, sundt, lækkert og smukt - især når der er granatæble i, som ligner små rubiner i den grønne salat. I denne variant er der tilsat frisk chili, der giver salaten et strejf af noget spicy, og de ristede mandler gør den ekstra sprød og lækker.
Ingredienser
til 3 personer- 1 hoved spidskål
- 1 rød chili
- 1⁄2 løg
- 1 granatæble
- 100 g mandler
Snit spidskålen fint. Skær chilien i tynde skiver, og hak løget fint.
Tryk forsigtigt granatæblet mod køkkenbordet, så kernerne løsner sig. Halvér det herefter, og pil kernerne ud.
Rist mandlerne på en tør pande, og lad dem køle af.
Bland spidskålssalaten sammen i en skål. Så er den klar til servering.
Salaten smager ekstra godt med denne granatæbledressing eller en mere klassisk sennepsdressing der passer godt til spidskålssalat.