Grillet laks i stanniol
Denne opskrift på grillet laks er super nem, og resultatet bliver helt fantastisk. Laksen grilles på en bund af citron i stanniolpakker, og den får masser af smag fra frisk timian. Server den f.eks. med grillede grøntsager og nye danske kartofler til.
Ingredienser
til 2 personer- 2 spsk salt (fint)
- 4 spsk sukker
- 2 laksefileter (ca. 200 g laks pr. person)
- vand
- isterninger
- 4 skiver økologisk citron
- peber
- 10 kviste timian
- 4 spsk hvidvin
Sådan laver du laks i stanniol på grillen
- Bland sukker og salt, og dæk laksefileterne helt med blandingen. Læg dem på en tallerken, og lad saltet og sukkeret trække ind i laksen i en halv times tid.
- Forbered et vandbad med koldt vand og isterninger. Skyl laksen i vandbadet, så den bliver fri for salt og sukker. Du må ikke skylle den under vandhanen, da det ødelægger laksens struktur.
- Riv et stort stykke stanniol af til hvert laksestykke. Læg 2 skiver citron i midten af hvert stykke stanniol, og læg laksen på citronskiverne med skindet nedad. Kværn peber over, og kom timiankviste på toppen.
- Luk stanniolpakkerne til, men hold dem åbne nok til, at du kan hælde hvidvinen i. Sørg for, at du ikke hælder hvidvinen ud over fisken, men i bunden af pakken.
- Grill pakkerne i ca. 15 minutter på en udendørsgrill, og server dem f.eks. med grillede grøntsager og nye kartofler.
Tip:
Du kan også grille laksepakkerne i ovnen. De skal have 12-15 minutter ved 190 grader.
Se flere idéer til grillmaden:
Godt tilbehør til den perfekte grill menu