Grillsalat med grøntsager og halloumi
Super lækker grillsalat med både grillet halloumi og masser af grillede grøntsager i form af peberfrugter, tomater og squash. Salaten er pakket med smag og suverænt godt tilbehør til grillmaden.
Ingredienser
til 4 personer- 4 peberfrugter (gerne i forskellige farver)
- 4 tomater
- 1 squash
- 1⁄2 dl olivenolie
- skal af 1⁄2 citron
- 1 fed hvidløg
- salt
- peber
- 200 g halloumi
- 75 g blandet salat
Forslag til dressing
- 2 håndfulde bredbladet persille
- 2 håndfulde basilikum
- 1⁄2 chili
- 1 fed hvidløg (lille)
- saft af 1⁄2 citron
- 2 dl olivenolie
- salt
- peber
Skyl grøntsagerne. Fjern kernerne og de hvide hinder fra peberfrugterne, og skær dem i kvarte. Halvér evt. stykkerne igen, hvis peberfrugterne er meget store.
Halvér tomaterne, og skær squashen i lange strimler med en tykkelse på ca. 1-2 mm.
Kom alle grøntsagerne op i en skål, og tilsæt olivenolie og citronskal. Pil hvidløget, og riv det på den fine side af rivejernet. Kom revet hvidløg op i skålen til grøntsagerne, krydr grundigt med salt og peber, og vend forsigtigt rundt.
Grill grøntsagerne ved direkte varme i ca. 1/2-1 minut ad gangen på hver side. Gem den olie, der er tilovers fra grøntsagerne, og vend halloumien heri.
Fordel den blandede salat på et serveringsfad, og kom de grillede grøntsager ovenpå.
Grill halloumien 1 minut på hver side, og læg den ovenpå grøntsagerne. Servér grillsalaten med det samme.
Forslag til dressing:
Skyl persille og basilikum, og kom begge dele op i en blender sammen med den halve chili (fjern evt. kernerne). Pil hvidløget, og kom det i blenderen sammen med citronsaft, olivenolie, salt og peber. Blend grundigt til en grøn dressing, og servér den til salaten.
Se mere godt tilbehør til grill her