Grøn bønnesalat med feta
Super simpel og kanon lækker bønnesalat med feta og en suveræn dressing med hvidløg og dijonsennep, så den er fuldstændig proppet med smag. Salaten kan sagtens laves i forvejen, da den fint kan holde sig frisk et par dage.
Ingredienser
til 3 personer- 350 g grønne bønner
- 1⁄2 fed hvidløg (stort)
- 3⁄4 dl creme fraiche
- 1 tsk dijonsennep
- salt
- peber
- 75 g feta
Skyl bønnerne, og nip enderne af dem. Kog dem i let saltet vand i fem minutter. Bønnerne skal være møre, men stadig have bid.
Pil hvidløg, og riv det på den fine side af rivejernet. Rør det sammen med creme fraiche og sennep, og smag dressingen til med salt og peber.
Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem køle lidt af. Bland dem sammen med feta, og hæld dressingen over, eller servér den ved siden af.
Se også:
Spændende bønnesalat med granatæble
Hvad passer godt til bønnesalaten?
Jeg kan især anbefale at servere salaten til disse retter:
Saftig mørbrad i sennepssovsSaftig kyllingefilet i fad med sennep og honningLækre hakkebøffer med bacon i ovn
Kan man bruge frosne bønner?
Jeg anbefaler at bruge friske bønner, da der er mere smag i dem, men skal det være ekstra nemt, kan du godt bruge frosne bønner i stedet for. Sørg for at dryppe bønnerne godt af efter optøning, så salaten ikke bliver for vandet.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 150 kcal | 451 kcal |
Kulhydrat | 6 g | 18 g |
Protein | 7 g | 21 g |
Fedt | 10 g | 30 g |