Grøn salat med granatæble
Dejlig grøn salat med granatæble, agurk og mormordressing, der har en perfekt balance mellem sødme og syrlighed. Beviset på, at en salat sagtens kan være enkel og smage suverænt.
Ingredienser
til 6 personerGrøn salat
- 1 granatæble
- 1⁄2 agurk
- 3 hjertesalater eller 2 hovedsalat
Valgfri mormordressing
- 2 1⁄2 spsk sukker
- saft af 1⁄2 citron
- 2 dl fløde
Start med at lave dressingen
Hvis du ikke vil lave dressingen, kan du bare springe dette trin over.
Rør sukker og citronsaft sammen, så det meste af sukkeret er opløst. Pisk fløden i, og lad dressingen stå og tykne, imens resten af den grønne salat forberedes.
Sådan laver du salaten
Pil de røde kerner ud af granatæblet. Skyl agurken, og skær den i små tern.
Skyl salaten, og bræk bladene af stokken. Arrangér bladene i en skål eller på et fad, og drys med granatæblekerner og agurketern. Hæld mormordressingen over salaten, og servér med det samme.
Se også:
Grønkålssalat med granatæble
Næringsindhold for grøn salat med granatæble og mormordressing
pr. 100 gram | pr. person | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 122 kcal | 187 kcal | 1120 kcal |
Kulhydrat | 9 g | 14 g | 82 g |
Protein | 1 g | 2 g | 11 g |
Fedt | 9 g | 14 g | 82 g |
Næringsberegningen omfatter både salaten og dressingen. Hvis du vil spare på kalorierne, kan anbefale denne mormordressing uden fløde