Grønkålssalat med æble, nødder og tranebær
Denne fantastiske grønkålssalat med æble, nødder og tranebær har den helt rigtige sammensætning af sødt, syrligt og let bittert samt en skøn dressing, der binder det hele sammen. Perfekt som tilbehør til stort set alle retter.
Ingredienser
til 1 portion- 75 g hasselnødder
- 200 g grønkål
- 1 æble
- lidt citronsaft
- 1⁄2 dl tørrede tranebær
Dressing
- 1 1⁄2 dl creme fraiche
- 2 tsk honning
- saft af 1⁄2 citron
- salt
- peber
Rist hassenødder ved 200 grader i 10-12 minutter, til skallen begynder at løsne sig. Kom hasselnødderne op i et rent viskestykke, og gnid hinderne af. Hak dem groft.
Riv grønkålen fri fra de grove stokke, og snit den fint. Skær æblet i tern, og dryp med citronsaft, så æbleternene ikke bliver brune.
Bland alle ingredienser til dressingen sammen, og smag til med salt og peber. Bland grønkålen sammen med dressingen, og kom det op i en skål. Drys med æbletern, tørrede tranebær og de hakkede, ristede hasselnødder.