Grønkålssalat med granatæble og appelsin
Grønkål er en af de sundeste ting, man kan spise, og i denne salat akkompagneres det af sprødristede pinjekerner, søde appelsinfileter og smukke røde kerner fra granatæble. Hele herligheden rundes af med en lækker aromatisk dressing.
Ingredienser
til 4 personer- 30 g pinjekerner
- 300 grønkål
- 1 løg
- 6 økologiske appelsiner
- 1 granatæble
Dressing
- skal fra 2 appelsiner
- 1⁄2 dl rapsolie
- 1⁄2 dl appelsinsaft
- 1 spsk honning
- salt
- peber
Rist pinjekernerne gyldne på en tør stegepande, og lad dem køle ned.
Hak grønkål og løg fint.
Riv skallen fra 1/3 af appelsinerne, og gem det til dressingen.
Skær skrællen og de hvide hinder af appelsinerne, og skær fileter af frugtkødet. Pres saften fra appelsinresterne, og gem det til dressingen.
Frigør granatæblekernerne, og bland dem med grønkål, løg og appelsinfileter.
Dressing:
Bland appelsinskal, rapsolie, appelsinsaft samt honning i en skål, og smag dressingen til med salt og peber.
Drys pinjekernerne i grønkålssalaten, bland den forsigtigt sammen, og server med dressingen ved siden af.