Grønkålssalat med granatæble og æbler
Den her grønkålssalat smager bare virkelig godt. Den er fyldt med æbler, nødder og smukke granatæblekerner, der giver et flot farvespil og en dejlig sødme. Dressingen er en af de bedste, jeg længe har smagt, og dens bløde konsistens er helt perfekt sammen med den friske og knasende salat.
Ingredienser
til 4 personer- 50 g pekannødder eller andre nødder
- 200 g grønkål
- 1 granatæble
- 2 æbler
Dressing
- 2 skalotteløg
- 4 spsk dijonsennep
- 2 spsk honning
- 8 spsk rapsolie
- 2 spsk æbleeddike
- salt
- peber
Sådan laver du grønkålssalaten
Rist pekannødderne på en pande, til de har fået lidt farve, og hak dem groft.
Skyl grønkålen meget grundigt, og snit den så fint som muligt.
Halvér granatæblet, og pil kernerne ud. Vent med at skære æblerne, til du har lavet dressingen.
Dressing
Fjern skrællen og enderne fra løget, og kom det i en minihakker eller foodprocessor sammen med sennep og honning. Blend det godt. Tilsæt olie lidt ad gangen, og tilsæt derefter æbleeddike lidt ad gangen. Smag til med salt og peber.
Skær æblerne i tern, og vend dem sammen med pekannødder, grønkål og granatæblekerner. Fordel dressingen over grønkålssalaten, eller server den ved siden af.
Jeg kan også anbefale den her:
Salat med grønkål, granatæble og ristede mandler
Næringsindhold for grønkålsalat med æble og granatæble
pr. 100 gram | pr. person | hele salaten | |
---|---|---|---|
Kalorier | 204 kcal | 498 kcal | 1991 kcal |
Kulhydrat | 12 g | 28 g | 113 g |
Protein | 2 g | 6 g | 23 g |
Fedt | 16 g | 39 g | 156 g |
Næringsberegningen omfatter både salaten og dressingen.