Lækkert grøntsagsfad med bacon i ovn
Super simpelt grøntsagsfad med bacon og lækker mozzarellaost. Det er rigtig godt til både frokost, brunch eller aftensmad og kan både spises for sig selv eller med en frisk salat til.
Gå til:
Ingredienser
til 2 personer- 1 rødløg (lille)
- 1 peberfrugt
- lidt olie
- 100 g bacon
- 75 g frossen hakket spinat (optøet)
- 3 æg
- 1 dl creme fraiche
- 3⁄4 tsk salt
- 100 g mozzarella ost
- peber
- 2 tomater (små, f.eks. cocktailtomater eller blommetomater)
Start med at forberede grøntsager og bacon
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pil rødløg, og snit det i tynde ringe. Skyl peberfrugt, og skær den i små tern.
Kom rødløg og peberfrugt op i et ildfast fad, og vend det med lidt olie.
Tilsæt bacon, og sæt fadet i ovnen i 10-12 minutter.
Lav æggemassen
Slå æggene ud i en skål, og pisk dem sammen med creme fraiche, revet mozzarella (gem lidt til at drysse på toppen), salt og peber.
Knug så meget væde fra spinaten som muligt, og kom den i æggemassen. Hæld æggemassen over grøntsager og bacon i fadet, og bland det godt.
Bag grøntsagsfadet i ovnen
Skyl tomaterne, og skær dem i skiver. Læg dem ovenpå grøntsagsfadet, og drys med det sidste mozzarella.
Bag grøntsagsfadet i ca. 20 minutter, til æggemassen har sat sig.
Jeg kan også anbefale dette lækre grøntsagsfad med kartofler og skinke.
Har du ingredienser i overskud?
Hvis du har rester af f.eks. peberfrugt, spinat og bacon, kan jeg anbefale disse suveræne opskrifter:
Lækker butterdejsstang med oksekødOvnbagt æggekage med kartofler og bacon
Er der rester af både peberfrugt, spinat, creme fraiche og æg, er det oplagt at bikse denne lækre tærte sammen:
Fantastisk oksekødstærte
Næringsindhold for grøntsagsfadet
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 636 kcal | 1271 kcal |
Kulhydrat | 16 g | 32 g |
Protein | 34 g | 68 g |
Fedt | 47 g | 95 g |