Groft grydebrød med kerner
Grydebrød er både nemt og helt utroligt lækkert. Denne variant er lavet med en masse frø og kerner samt en blanding af groft og almindeligt hvedemel, der giver en skøn og saftig krumme med bid.
Ingredienser
til 1 stk- 6 g gær
- 4 1⁄2 dl vand
- 1 1⁄2 tsk fint salt
- 100 g kerner og frø (jeg brugte en blanding af hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner og sesamfrø)
- 150 g fuldkornshvedemel
- 250 g hvedemel
Kom gær, vand og salt i en skål, og rør rundt, til gæren er opløst.
Tilsæt frø og kerner, og rør rundt. Kom derefter fuldkornsmelet i, og sørg for at røre det godt ud.
Tilsæt til sidst hvedemelet, og rør dejen i et minuts tid, til den er ensartet.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og sæt den på køl natten over. Den skal helst stå der i minimum 12 timer, og du kan med fordel lade den blive i køleskabet i op til 48 timer.
Bagning af grydebrødet:
Tag skålen ud af køleskabet, og lad den stå på køkkenbordet 1-2 timer.
Kom en støbejernsgryde i ovnen med låg på, og varm den op til 230 grader.
Tag forsigtigt gryden ud af ovnen – husk, at den er meget varm. Tag låget af, og drys evt. lidt mel i bunden af gryden. Skrab dejen direkte fra skålen over i gryden, og sæt låget på.
Kom gryden tilbage i ovnen, og lad brødet bage i 30 minutter. Tag derefter låget af, og bag brødet færdigt i yderligere 10-15 minutter, så det får en sprød skorpe.
Lad grydebrødet køle af, før du skærer i det.