Grove burgerboller
Lette burgerboller, lavet på en blanding af grahamsmel og hvedemel. Det giver en god grovhed og sikrer samtidig, at de er lækre, luftige og ikke for kompakte. Græskarkernerne giver et ekstra sprødt bid og ser også appetitlige ud.
Ingredienser
til 6 stk- 1 pk gær
- 2 dl vand (kropstemperatur)
- 1 dl letmælk
- 1 spsk olie
- 3 dl grahamsmel
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 dl finvalsede havregryn
Pynt
- æg til pensling
- græskarkerner
- havregryn
Tag en skål og opløs heri gæren i det lunkne vand. Det må ikke være for varmt, da det så ødelægger gærens funktion. Bland mælk og olie i.
Bland grahamsmel, hvedemel, salt og havregryn i en anden skål. Hæld derefter gradvist den våde blanding i den tørre, mens du rører rundt. Tilsæt evt. mere væske eller mere mel alt efter konsistensen.
Ælt dejen til den er sammenhængende og smidig, mindst 5 min., men gerne i 15 min. Brug evt. en røremaskine. Sæt dejen til hævning et lunt sted med et viskestykke eller lign. over i minimum 30 min.
Tænd ovnen på 200 grader.
Del dejen i 6 lige store dele og rul dem til boller. Tryk dem lidt flade, men lad dem have lidt runding på oversiden. Pensl med æg. Drys græskarkerner og lidt havregryn på toppen.
Læg de grove burgerboller på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 15 minutter. Bagetiden kan variere efter, hvilken ovn du har.
Lad bollerne køle af på en rist.