Gryderet med ris
Super nem og lækker gryderet med ris, bacon og en virkelig god paprikasovs, der binder det hele sammen. Perfekt både som hverdagsmad og som gæstemad.
Mine bedste gryderetter med ris
Jeg elsker den her gryderet, men inden vi går videre ned til opskriften, vil jeg også lige tippe dig om de her 3 gode gryderetter, der også er lækre med ris:
Sammenkogt retOne pot gryderet med kylling, karry og risGod gryderet med svinemørbrad
Og lad os så komme igang med opskriften 😀
Ingredienser
til 4 personerGryderet
- 200 g bacontern
- 600 g kød (f.eks. hakket oksekød, kyllingefilet, svinemørbrad eller svinekød i tern)
- 1 løg (stort)
- 2 gulerødder
- 3 peberfrugter
- 2 1⁄2 spsk paprika
- 2 spsk tomatpuré
- 2 1⁄2 dl vand
- 2 bouillonterninger (du kan bruge både hønse- og oksebouillon)
- 3 1⁄2 dl fløde
- salt
- peber
Ris
- 8 dl vand
- lidt salt
- 4 dl ris
Sådan laver du gryderetten
Steg baconen sprød ved middel varme. Tag det op af gryden, og læg det på fedtsugende papir.
Brun kødet af i baconfedtet. Hvis du bruger f.eks. kyllingefilet eller svinemørbrad, skal kødet skæres i tern eller mundrette stykker først.
Tag kødet op, og sæt det til side til senere. Bruger du hakket kød, kan du sagtens lade det blive i gryden.
Pil løg, og hak det fint. Skræl gulerødder og skyl peberfrugter, og skær begge dele i små tern.
Svits grøntsagerne i 5 minutter i den gryde, du har stegt kødet i.
Tilsæt paprika og koncentreret tomatpuré, og bland det godt sammen med grøntsagerne.
Hæld vand på, og smuldr bouillonterningerne over. Tilsæt fløde, det stegte kød og bacon (eller gem baconen til at drysse over retten til sidst), og krydr med salt og peber.
Lad gryderetten simre i 15-20 minutter, og kog risene imens.
Kogning af ris
Bring vandet i kog, og tilsæt lidt salt.
Kom risene i vandet, læg låg på, og skru ned, så det kun simrer.
Lad risene koge under låg i 11 minutter. Tag gryden af varmen, og lad herefter risene trække under låg i 10 minutter.
Servér de kogte ris til den lækre gryderet.
Se også:
God gryderet med kartoffelmos
Nem one pot version af retten
I stedet for at koge risene separat, kan du lave retten til en ekstra nem one pot gryderet.
Kom risene direkte i retten sammen med vandet, men tilsæt 6 1/2 dl vand i stedet for 2 1/2 dl (til 4 personer). Lad risene koge med, til de er møre - det tager ca. 20 minutter. Husk at røre rundt løbende, så risene ikke brænder på.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Smag: bacon, paprika, fløde, grøntsager
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for retten
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 1090 kcal | 4361 kcal |
Kulhydrat | 79 g | 316 g |
Protein | 49 g | 195 g |
Fedt | 63 g | 253 g |
Næringsberegningen omfatter både gryderetten og risene. Jeg brugte hakket oksekød, så det er det, jeg har regnet med.
Kan også laves med kylling eller andet kød
Gryderetten er også super lækker, hvis den laves med kylling eller andet kød i stedet for oksekød.