Guacamole med yoghurt
Fantastisk guacamole der er lavet med græsk yoghurt, så den bliver ekstra cremet og lækker. Samtidig får avocadodippen et frisk pift fra lime og tomat, og det gør den helt uimodståelig.
Ingredienser
til 2 personer- 1 fed hvidløg (lille)
- salt
- 2 avocadoer
- saft af 1 limefrugt
- 3 spsk græsk yoghurt 10 %
- 1⁄2 tomat
Mos hvidløg med lidt salt i en morter. Hvis du ikke har en morter, kan du bruge en hvidløgspresser i stedet for.
Fjern sten og skræl fra avocadoerne, og mos dem godt sammen med hvidløget - det kan gøres enten i morteren eller med en gaffel.
Tilsæt limesaft og græsk yoghurt. Hak tomat fint, og rør det i.
Smag guacamolen til med salt, og så er den klar til servering.
Se også de her vildt gode avocado-salater
Kan guacamolen laves i forvejen?
Jeg vil klart anbefale at lave guacamolen umiddelbart inden servering, da man ellers risikerer, at avocadoen får en brunlig farve, som ikke er så appetitlig.
Næringsindhold for opskriften
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 126 kcal | 247 kcal | 494 kcal |
Kulhydrat | 6 g | 12 g | 24 g |
Protein | 2 g | 4 g | 9 g |
Fedt | 10 g | 19 g | 38 g |