Guacamole med tomat
Fuldstændig forrygende guacamole med både friske tomater og soltørrede tomater, der sammen med hvidløg, rødløg og basilikum giver den ekstra meget smag. Hjemmelavet dip når det er bedst!
Ingredienser
til 3 personer- 1⁄2 bdt frisk basilikum
- 200 g tomater
- 1⁄2 rødløg
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk soltørrede tomater
- 3 avocadoer
- saften fra 1⁄2 citron
- salt
- peber
Pluk basilikumbladene og skyl dem. Lad dem dryppe godt af og læg dem til tørre på et stykke køkkenrulle eller et rent viskestykke.
Skyl tomaterne og skær dem i fine tern.
Pil rødløget og hak det fint. Pil ligeledes hvidløget og hak, pres eller riv det fint.
Skær de soltørrede tomater i fine tern. Hak basilikummen groft.
Skær avocadoerne over på langs, fjern stenen og tag det grønne frugtkød ud med en ske. Mos det med en gaffel og pres citronsaften over.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og smag guacamolen til med salt og peber.