Gulerodskage med ostecreme
Fantastisk saftig gulerodskage med en snert af kanel, der giver kagen en mildt krydret karakter. I samspil med den silkebløde ostecreme på toppen er det en helt uovertruffen smagsoplevelse. Den store portion er perfekt til gæster, og uden cremen kan den også sagtens fryses.
Ingredienser
til 1 bradepande- 5 æg
- 7 dl sukker
- 5 tsk bagepulver
- 3 tsk kanel
- 8 1⁄2 dl hvedemel
- 3 1⁄2 dl olie
- 2 dl mælk
- 4 1⁄2 dl gulerødder (revet)
Ostecreme
- 300 g flødeost
- 250 g mascarpone
- 7 dl flormelis
Sådan bager du gulerodskagen
Pisk æg og sukker sammen, til det er lyst og luftigt.
Bland bagepulver og kanel sammen med hvedemelet. Pisk ca. halvdelen af blandingen i æggeblandingen. Tilsæt mælk og olie og pisk herefter resten af hvedemelsblandingen i.
Skræl gulerødderne og riv dem fint på et rivejern. Bland det i kagedejen.
Hæld dejen i en bradepande (35x40 cm) beklædt med bagepapir. Bag gulerodskagen ved 175 grader (varmluft) i ca. 20 minutter. Stik en kniv i kagen for at tjekke, om den er færdig. Er kniven helt ren, er kagen færdig.
Ostecreme
Pisk flødeost og mascarpone sammen. Pisk flormelis i lidt efter lidt, til du har en fin, jævn ostecreme.
Afkøl kagen, inden glasuren kommes på. Opbevar den herefter på køl indtil servering.
Tip:
Se den her gulerodskage der også bages i bradepande, hvis ostecremen skal være uden mascarpone.