Gulerodsmuffins
Jeg elsker de her gulerodsmuffins. De er dejligt svampede, og så kan man ikke andet end være vild med den lækre flødeosteglasur på toppen.
Ingredienser
til 12 stk- 100 g brun farin
- 2 æg
- 1 dl olie
- 200 g gulerødder (revet)
- 150 g hvedemel
- 1 1⁄2 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk kanel
- 1⁄2 tsk stødt nellike
- 1⁄4 tsk stødt ingefær
Flødeosteglasur
- 75 g flødeost (stuetemperatur)
- 25 g smør (stuetemperatur)
- 50 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
Sådan bager du de nemme gulerodsmuffins
Forvarm ovnen til 175 grader.
Pisk brun farin og æg sammen, til det er luftigt.
Pisk olie og den revne gulerod i.
Bland hvedemel sammen med bagepulver og krydderier. Sigt det i dejen, og pisk, til det lige akkurat er ensartet.
Fordel dejen i muffinsforme, til de er fyldt ca. 3/4 op.
Bag gulerodsmuffinsene i ca. 20-25 min., og lad dem køle godt af.
Ostecreme
Pisk flødeost og smør sammen.
Sigt flormelis og vaniljesukker i, og pisk det til en helt glat creme.
Sæt glasuren på køl, indtil kagerne er kølet helt af.
Pynt dine gulerodsmuffins med flødeostecremen inden servering. Du kan evt. komme den op i en sprøjtepose med en stjernetyl. Så er det nemt at sprøjte glasuren pænt på kagerne.
Se også:
Nem gulerodskage i bradepande