Gulerødder på grill
De lækreste grillede gulerødder, der får en virkelig dejlig smag og bliver perfekt møre.
Ingredienser
til 3 personer- 600 g gulerødder
- 1 spsk olivenolie
- salt
- peber
- evt. 1 tsk tørret timian eller frisk timian
- evt. 2 tsk honning (hvis du vil have glaserede gulerødder)
Sådan griller du gulerødder helt perfekt
- Skræl gulerødderne, og skær dem igennem på langs. Bruger du tynde nye gulerødder, kan du nøjes med at skrubbe dem og undlade at skære dem igennem. Lad evt. lidt af toppen blive på - det ser rigtig flot ud.
- Vend gulerødderne med olivenolie, og krydr dem godt med salt, peber og evt. timian (hvis du bruger frisk timian, er det bedst at drysse det over efter grillningen).
- Grill gulerødderne ved middel varme i 10 minutter på den ene side (griller du med kul, skal du grille gulerødderne ved indirekte varme). Hvis du gerne vil have flotte grillstriber, er det vigtigt ikke at røre for meget ved gulerødderne på dette tidspunkt.
- Vend gulerødderne, og grill dem yderligere 10 minutter på den anden side, til gulerødderne er møre, men stadig har bid.
- Den præcise stegetid afhænger af størrelsen på gulerødderne. Er det f.eks. tynde nye gulerødder, er grilltiden kun på 10 minutter samlet.
- Pensl evt. gulerødderne med honning de sidste 2 minutter af stegetiden, hvis du gerne vil have glaserede gulerødder. Kom ikke honningen på tidligere, for så vil gulerødderne hurtigt brænde på og blive sorte.
Gulerødder på flere lækre måder:
Hasselbagte gulerødder med honningGulerodsfritter med parmesanStegte gulerødder på pandenBagte gulerødder med bacon
Sådan kan du servere de grillede gulerødder
De grillede gulerødder er rigtig lækre at servere, som de er, men der er et væld af serveringsmuligheder, hvis det lige skal være lidt ekstra lækkert. Smuldr f.eks. lidt feta over, for dens salte smag passer rigtig godt til de søde gulerødder.
Det er også dejligt med lidt ekstra knas, så prøv f.eks. at drysse lidt sesam eller hakkede nødder (f.eks. mandler eller pistaciekerner) over, når gulerødderne er taget af grillen. Eller prøv at fordele lidt cremet ricotta eller en god pesto over de grillede gulerødder som en form for dressing.
Du kan også bruge gulerødderne i en god, fyldig salat - erstat f.eks. de bagte gulerødder med grillede gulerødder i denne lækre salat med bagte gulerødder.
Tip: Lav lækre bacongulerødder
Gulerødder og bacon smager SÅ godt sammen, så prøv at vikle en halv skive bacon om hver gulerod, og grill dem som beskrevet i opskriften, til baconen er sprød, og gulerødderne er møre.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Smag: Honning, timian
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Stegetid på grillen:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for grillet gulerod
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 111 kcal | 332 kcal |
Kulhydrat | 13 g | 38 g |
Protein | 2 g | 5 g |
Fedt | 4 g | 13 g |
Næringsberegningen omfatter ikke honning og timian.
- Publiceret d.
- 13.07.23.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Rodfrugter ›
- Gulerødder