Hakkebøffer i fad med pikantsovs
Det her er ikke bare en nem ret, det er også en utroligt lækker kombination af saftige hakkebøffer og en vildt god pikantsovs. Baconen på toppen giver lige det sidste pift.
Ingredienser
til 4 personerGrøntsagsbund
- 4 peberfrugter
- 200 g cherrytomater
- 1 bdt forårsløg
- 2 fed hvidløg
Pikantsovs
- 250 g pikantost
- 3 dl fløde
- 1 1⁄2 tsk salt
- 1 1⁄2 spsk paprika
Hakkebøffer
- 800 g hakket oksekød
- 2 tsk salt
- peber
- 4 skiver bacon
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl peberfrugter og cherrytomater, og skær begge dele i små tern. Skyl forårsløg, og snit dem fint. Pil hvidløg, og pres dem. Kom grøntsagerne op i et ildfast fad.
Lav pikantsovsen
Pisk pikantosten ud i fløden, og tilsæt salt og paprika.
Hæld pikantsovsen over grøntsagerne i fadet. Sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
Gør hakkebøfferne klar
Rør hakket oksekød sejt med salt og peber. Form kødet til hakkebøffer. Skær baconskiverne over på midten, og læg to halve skiver på hver bøf.
Læg hakkebøfferne i fadet, og giv det yderligere 25-30 minutter, til kødet er gennemstegt. Du kan sætte ovnen på grill de sidste 4-5 minutter, så baconen får noget farve.
Se også:
Hakkebøffer i fad
Næringsindhold for hakkebøffer med bacon og pikantsovs
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 854 kcal | 3417 kcal |
Kulhydrat | 15 g | 61 g |
Protein | 50 g | 198 g |
Fedt | 66 g | 263 g |