Hakket oksekød i fad med grøntsager
Et fad fyldt med hakket oksekød, lækre grøntsager og dejlig smeltet ost, der passer sig selv i ovnen. Så bliver det vist ikke meget nemmere.
Ingredienser
til 3 personer- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie + lidt ekstra til at smøre fadet med
- 500 g hakket oksekød
- 300 g kartofler
- 2 peberfrugter
- 2 tomater
- 150 g revet mozzarella eller andet ost
- 6 æg
- 4 spsk mælk
- salt
- peber
- evt. 2 forårsløg til pynt
Fremgangsmåde
Hak løg og hvidløg fint, og steg det i olien på en pande. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det ved høj varme. Skru derefter ned for varmen.
Skræl kartoflerne, skær dem i små tern og kom dem på panden. Skær ligeledes peberfrugt og tomater i tern, og kom dem på panden. Lad det hele stege et par minutter.
Tag panden af varmen og vend halvdelen af osten i blandingen af oksekød og grøntsager. Smør et ildfast fad og fordel blandingen deri (jeg brugte et fad på ca. 30x20 cm, men en anden størrelse kan også bruges).
Pisk æg og mælk sammen i en skål. Krydr med salt og peber, og hæld æggemassen over fyldet i fadet.
Bag i ovnen ved 190 grader i ca. 15-20 minutter, eller til æggemassen er stivnet. Drys resten af osten ovenpå og bag i yderligere 10 minutter, eller til osten er smeltet og gylden.
Drys evt. med fintsnittede forårsløg ved servering.
Se også:
Lækker baconsvøbt kylling i fad på kartoffel-porrebund.
Næringsindhold for hakket oksekød i fad med kartofler og grøntsager
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 802 kcal | 2405 kcal |
Kulhydrat | 29 g | 88 g |
Protein | 65 g | 196 g |
Fedt | 46 g | 138 g |
- Publiceret d.
- 02.12.15.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Kødretter ›
- Oksekød ›
- Hakket oksekød ›
- Hakket oksekød & kartofler