Halloween fingre - lækre halloween småkager
Disse småkager ligner afhuggede fingre, og de er derfor rigtig sjove at servere til Halloween. Dejen kan laves i god tid og lægges på køl, og Halloween fingrene bliver super lækre, selvom det ikke ser sådan ud!
Ingredienser
til 65 stk- 225 g sukker
- 300 g hvedemel
- 100 g mandelmel
- 250 g smør
- 1 æg
- 1 spsk vand
- 100 g mandler
- kanel
- 3 spsk hindbærsyltetøj
Sådan laver du halloween småkagerne
- Rør sukker, hvedemel og mandelmel sammen. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet. Det kan evt. gøres med en blender eller på en røremaskine.
- Pisk ægget sammen med vandet, og brug blandingen til at samle dejen. Dæk dejen med film, og læg den på køl, mens du smutter mandlerne.
- Kom mandlerne i kogende vand, og lad dem koge med i 5 minutter, så de bliver møre. Smut mandlerne, smid skallerne væk, og flæk hver mandel i to, så de bliver flade nok til at kunne bruges som negle.
- Opdel den kolde dej i det antal fingre, du skal bage. Rul hvert stykke dej til en pølse på ca. 10 cm, og brug en urtekniv eller lignende til at snitte nogle streger som knoer. Fingrene må gerne være lidt tykkere omkring knoerne.
- Drys lidt kanel på fingrene, så de kommer til at se snavsede ud.
- Kom lidt hindbærsyltetøj i enden af hver finger, og sæt så en halv mandel på, så det ligner, at der er blod under fingerneglen.
- Kom fingrene i køleskabet i 10 minutter, så de bliver kolde. Så undgår du, at de flyder for meget ud i ovnen.
- Bag Halloween fingrene gyldne ved 180 grader. Det tager ca. 10 minutter, men hold lidt øje med dem, for bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
Næringsindhold for de klamme fingre
pr. stk | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 80 kcal | 5232 kcal |
Kulhydrat | 7 g | 481 g |
Protein | 1 g | 86 g |
Fedt | 5 g | 322 g |