Halloween kage
Til Halloween skal maden gerne være lidt ulækker, og selvom denne kage ser ulækker ud, så smager den helt forrygende. Selve kagen har en intens smag af chokolade, og så er den toppet med chokoladecreme, glasur-spindelvæv og romkugle-edderkopper.
Ingredienser
til 1 springform- 150 g smør
- 150 g mørk chokolade 70 %
- 3 æg
- 125 g sukker
- 3 spsk hvedemel
Pynt
- 50 g mørk chokolade (ca. 55 %)
- 1⁄2 dl piskefløde
- flormelis
- vand (kogende)
- 2 romkugler
- 2 heksehyl
Sådan bager du kagen
Forvarm ovnen til 170 grader.
Smelt smør og chokolade sammen, og lad det køle lidt af.
Pisk æg og sukker til en lys og luftig masse. Bland forsigtigt den lune chokolademasse i. Sigt melet i dejen, og rør, til dejen er ensartet.
Hæld dejen i en springform (Ø 22 cm), og bag kagen i ca. 30 minutter. Lad den køle helt af.
Pyntning af Halloween kagen
Hak den mørke chokolade. Varm piskefløden, til den lige akkurat koger, og hæld den over chokoladen. Bland forsigtigt, til massen bliver til en cremet ganache. Smør den ud over kagen.
Bland flormelis og kogende vand til en glasur, og kom den op i en sprøjtepose. Sprøjt et spindelvævsmønster ud på kagen.
Halvér romkuglerne, og sæt dem på spindelvævet. Skær heksehylet i tynde stænger, så hver edderkop kan få otte ben, og brug glasuren til at sprøjte øjne og et kors på ”ryggen” af edderkopperne.
Sæt Halloween-kagen på køl, indtil den skal serveres.