Fiskefrikadeller med havregryn
Supplér torsken med laks og opnå nogle ekstra lækre fiskefrikadeller. Ved at erstatte noget af melet med havregryn, bliver de samtidig lige en tand sundere.
Ingredienser
til 3 personer- 200 g laksefilet (uden skind og ben)
- 200 g torskefilet (uden skind og ben)
- salt
- peber
- 3 æg
- 3 spsk mel
- 1⁄2 dl mælk
- 1 dl havregryn
- smør til stegning
- olie til stegning
Hak laksen og torsken - kan evt. gøres i en foodprocessor eller kødhakker, men det kan også sagtens gøres med en kniv.
Rør den hakkede fisk sammen med salt og peber. Saltet hjælper til at farsen bedre kan holde på væsken, så den ikke skiller.
Rør æg, mel, mælk og havregryn i. Lad evt. farsen trække et par minutter, så havregrynene kan nå at suge lidt af væsken.
Steg fiskefrikadellerne i en blanding af smør og olie. Vend dem ikke for tidligt. De skal først have en god stegeskorpe og være godt faste.
Server f.eks. med kartofler og persillesovs eller rugbrød og hjemmerørt remoulade eller find andre forslag til sovs og andet tilbehør til fiskefrikadeller her.
Tip til at undgå flade fiskefrikadeller:
Har du god tid, kan du evt. lade farsen hvile lidt længere (ca. 30 minutter) inden stegning. Så når farsen at sætte sig, og melet og havregrynene binder vandet, så fiskefrikadellerne forbliver luftige efter stegning.