Havregrynskugler med sukker
Gode gammeldags havregrynskugler uden så mange dikkedarer, men med en super lækker smag fra bl.a. kakao, smør og vanilje.
Ingredienser
til 40 stk- 400 g havregryn
- 200 g sukker
- 2 spsk vaniljesukker
- 100 g kakaopulver
- 225 g smør (blødt)
- 1 dl vand
Til rulning
- ca. 100 g kokosmel eller ekstra havregryn
Ælt havregryn, sukker, vaniljesukker, kakao, smør og vand godt sammen til en ensartet masse.
Rul massen til små kugler, og tril dem i enten kokosmel eller havregryn.
Opbevar havregrynskuglerne i en lufttæt beholder i køleskabet.
Tip:
Vi har lavet en overskuelig liste med de mest almindelige omregninger af sukker fra gram til dl. Lige til at gemme eller printe ud og hænge op på køleskabet.
Hvor længe kan havregrynskuglerne holde sig?
De har en holdbarhed på ca. en uges tid, når de opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet.
Fakta om opskriften
Måltid: Konfekt
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for havregrynskuglerne
pr. 100 gram | pr. kugle | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 440 kcal | 126 kcal | 5037 kcal |
Kulhydrat | 42 g | 12 g | 481 g |
Protein | 7 g | 2 g | 80 g |
Fedt | 26 g | 7 g | 296 g |
- Publiceret d.
- 06.10.21.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Årstidens køkken ›
- Juleopskrifter ›
- Havregrynskugler