Havtornsnaps
Havtornsnaps har en frisk bittersød smag. Den er baseret på de populære havtornbær, også kendt som ”nordens citroner”, og de er ikke bare moderne – de er også sunde. Hvert bær indeholder nemlig ligeså meget C-vitamin som en hel appelsin.
Ingredienser
- ca. 250 g havtorn
- 70 cl Brøndum Klar snaps
- evt. 2 spsk akaciehonning (jeg synes ikke det er nødvendigt)
Skyl havtornbærrene godt. Kom dem i en ren flaske eller anden tætlukkende beholder. Hæld Brøndum eller vodka over. Luk flasken/beholderen.
Lad havtornsnapsen trække i 3-5 måneder før den filtreres gennem et klæde eller et tefilter.
Hvis den mangler sødme kan der tilsættes lidt akaciehonning, men jeg synes ikke det er nødvendigt.
Tip: når du plukker havtorn, er det nemmest at klippe en hel gren af og lægge den i fryseren. Man kommer nemlig let til at briste de små, fine bær under plukningen, men efter en tur på frost er de lige til at pille eller banke af. Derudover mildner frysningen også syrligheden i bærrene en smule.