Hindbær cheesecake
Denne skønne hindbær cheesecake har en frisk smag af syrlige hindbær og citron, der skaber en perfekt balance i den søde flødeostecreme. Kagen er toppet med en hindbærgelé, der lige sætter prikken over i’et.
Ingredienser
til 1 springform- 250 g Digestive kiks
- 125 g smør
- 4 blade husblas
- 100 g hindbær
- 50 g sukker
- 1 spsk citronsaft
- 200 g flødeost
- 150 g hvid chokolade
- 1 knsp rød pastafarve eller frugtfarve
- 4 dl piskefløde
- evt. sukkerkugler (til pynt)
Gelé
- 2 blade husblas
- 100 g hindbær
- 50 g sukker
- 1 spsk citronsaft
- vand
Knus kiksene i en blender. Smelt smørret, og bland det med kiksesmulderet. Fordel det i bunden og lidt op ad siderne i en springform på ca. 21 cm i diameter.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom hindbær, sukker og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Si det, så du kun har saften tilbage. Vrid husblassen for vand, og opløs den i saften. Lad den køle lidt af.
Smelt den hvide chokolade, og pisk den sammen med flødeosten. Rør derefter hindbærsaften i. Tilsæt rød pastafarve eller frugtfarve.
Pisk fløden til flødeskum, og vend det sammen med flødeostecremen. Fordel fyldet i springformen, og sæt den på køl i 2 timer.
Hindbærgelé:
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Kom hindbær, sukker og citronsaft i en gryde, og bring det i kog. Si kerner og frugtkød fra, så der kun er saften tilbage.
Vrid husblassen for overskydende vand, og opløs den i hindbærsaften. Bland vand i lidt ad gangen, til du har 2 dl i alt.
Hæld forsigtigt hindbærgeléen over den kolde cheesecake, og stil den på køl i yderligere 2-3 timer.
Pynt evt. med sukkerkugler i forskellige farver.
Hvor mange personer er der til?
Der er til omkring 10-14 personer i én hindbærcheesecake.
Hvor længe kan den holde sig på køl?
Cheesecaken kan holde sig i 3-4 dage på køl, så den er helt ideel at lave i forvejen.
Kan cheesecaken fryses?
Man risikerer, at ostefyldet kan ændre konsistens og blive grynet ved nedfrysning, så vil man være helt på den sikre side, skal man undlade at fryse sin cheesecake.
Nemmere version uden husblas
Er du på udkig efter en nemmere version uden husblas, kan du vælge at anrette den i glas i stedet for at lave én stor cheesecake. Det laves således:
Start med at komme kiks- og smørblandingen i bunden af glassene.
Lav ostefyldet som beskrevet i opskriften, men spring over trinnene relateret til husblassen. Fordel fyldet ovenpå kiksesmulderet i glassene, og sæt dem på køl, så de kan sætte sig i et par timer.
Pynt med friske hindbær og evt. et drys flormelis inden servering.